MantisBT - TestLink
View Issue Details
0006729TestLinkFilter on Keyword - Test Specificationpublic2014-11-03 12:162015-01-31 11:31
vincam 
fman 
normalmajoralways
closedfixed 
1.9.12 (2014 Q3) 
1.9.13 (2015 #1) 
Mysql
Firefox
READY FOR TESTING
0006729: Keyword´s not working properly
The keyword filter isn't working properly.
I update the TL version from 1.9.7 and the test suites was created on 1.9.7
Then used a keyword(CHL). Assigned some test cases.
Used the filter by setting CHL and clicked apply.
When i clicked i saw some unwanted folders, not sure from where they came.
The same issue found in http://mantis.testlink.org/view.php?id=6682 [^] closed
I´m using the latest code from gitorious (BRANCH 1.9)
No tags attached.
jpg Keyword issue.jpg (174,897) 2014-11-03 12:16
http://mantis.testlink.org/file_download.php?file_id=3966&type=bug
jpg

jpg Keyword issue 2.jpg (177,684) 2014-11-03 15:35
http://mantis.testlink.org/file_download.php?file_id=3967&type=bug
jpg

jpg Keyword issue 3.jpg (141,461) 2014-11-03 19:32
http://mantis.testlink.org/file_download.php?file_id=3968&type=bug
jpg
Issue History
2014-11-03 12:16vincamNew Issue
2014-11-03 12:16vincamFile Added: Keyword issue.jpg
2014-11-03 14:16fmanNote Added: 0022073
2014-11-03 14:17fmanQA Team - Task Workflow Status => TBD
2014-11-03 14:17fmanNote Added: 0022074
2014-11-03 14:17fmanStatusnew => closed
2014-11-03 14:17fmanAssigned To => fman
2014-11-03 14:17fmanResolutionopen => unable to reproduce
2014-11-03 15:34vincamNote Added: 0022075
2014-11-03 15:34vincamStatusclosed => assigned
2014-11-03 15:34vincamResolutionunable to reproduce => reopened
2014-11-03 15:35vincamFile Added: Keyword issue 2.jpg
2014-11-03 18:42fmanNote Added: 0022076
2014-11-03 18:44fmanNote Edited: 0022076bug_revision_view_page.php?bugnote_id=22076#r3877
2014-11-03 18:44fmanNote View State: 0022076: public
2014-11-03 18:44fmanStatusassigned => feedback
2014-11-03 19:32vincamNote Added: 0022077
2014-11-03 19:32vincamStatusfeedback => assigned
2014-11-03 19:32vincamFile Added: Keyword issue 3.jpg
2014-11-04 22:13fmanQA Team - Task Workflow StatusTBD => READY FOR TESTING
2014-11-04 22:13fmanStatusassigned => resolved
2014-11-04 22:13fmanFixed in Version => 1.9.13 (2015 #1)
2014-11-04 22:13fmanResolutionreopened => fixed
2014-11-16 15:02fmanNote Added: 0022170
2014-11-16 15:04fmanNote Edited: 0022170bug_revision_view_page.php?bugnote_id=22170#r3905
2014-11-18 17:32vincamNote Added: 0022205
2014-11-18 18:28fmanNote Added: 0022206
2014-12-31 14:22fmanStatusresolved => closed
2015-01-31 11:31fmanCategoryKeywords => Filter on Keyword - Test Specification

Notes
(0022073)
fman   
2014-11-03 14:16   
1. issue subject is too generic and useless => try next time to provide something useful

2. provide detailed steps to reproduce instead of just pointing to an issue where detailed info was requested and NEVER PROVIDED.
Give a look to forum to understand LEVEL OF DETAIL required in order to an issue be put on working queu

closing till info will not be provided
(0022074)
fman   
2014-11-03 14:17   
1. info provided is not enough
2. TEST and FEEDBACK ON FRESH INSTALLATION (CLEAN DB) is neeed
(0022075)
vincam   
2014-11-03 15:34   
Thanks in advance for your analyses!

I'm sorry for the mistake but to me the steps to reproduce is very clear and I do all the tips related on the Bug closed. And there is the same issue previously related.

Steps to Reproduce:
1. Go to Idle screen
2. Select Keyword Management and Create keyword "zzz" Description: "xxx" -> Save
3. Assign to a test suite and save
4. On this screen select the keyword "zzz" on the filters keyword
5. Select apply
6. See the wrong behavior: Some unwanted folder appears on the tree.
(0022076)
fman   
2014-11-03 18:42   
(edited on: 2014-11-03 18:44)
this is the kind of details I need

1. get latest code from gitorious (Branch 1.9)
2. do FRESH INSTALL
3. create Test Project KOALA
4. import test spec using XML provided on issue 0006683: sample data
5. create 3 Keywords: K1,K2,K3
6. Go to testlink desktop
7. Click on Assign Keywords
8. On tree on LEFT SIDE of screen click on test suite TS-100
9. On RIGHT side of screen choose K1 and assign it
   After this operation all TEST CASES inside TS-100 will have K1 assigned.

10. Go to TestLink desktop
11. Click on Test Specification
12. Set keywords filter to K1
13. Apply filter
    Only TS-100 is displayed

(0022077)
vincam   
2014-11-03 19:32   
Hi Fman,

I do all the steps above but a unwanted folder continue appears (I don´t create this folder in my database, to me this is a trash)
please see the picture: Keyword issue 3.jpg in attached.
The folder: j8ba8cfb-ca92-4fa5-83c2-551977d405fb does not exist in my test specification. But when I filter by "any" keyword folders like this appears on the tree. If I select this folder is TestLink try load, after some anythings happens.

Thanks in advance
(0022170)
fman   
2014-11-16 15:02   
(edited on: 2014-11-16 15:04)
Finally I was able to understand what unwanted folder means!.
In part (50%) is my fault because I've not read carefully note 22077,
in part (50%) depends on how things are explained.
USE HTML TAG BOLD => to make things more visible

In any case UNWANTED is bad description.

Again IMHO effort needed to understand and solve issues is too high due to lack of clear details SINCE START of issue reporting.

I need MORE DETAILED info in order to reproduce.
This seems to be a side effect of fixing issue regarding NULL string on test suites names, related also to a replace on JSON data structure.

(0022205)
vincam   
2014-11-18 17:32   
Fman, Thanks for your effort in understand my issue.
I think now it´s clear!
Do you need more details about it to solve or reproduce this issue?
(0022206)
fman   
2014-11-18 18:28   
I'm not able to reproduce.